Nusaybin Belediyesi Güncel Duyurular

14.2.2017

Belediyemizden Uçan Kütüphane Projesi

Bu kütüphane uçuyor. Bir mekândan başka bir mekana... Sağlıklı bir toplum inşa etmek için bireylerin zihinlerine ve ruhlarına yatırım yapmak, daha yaratıcı ve farkında bir insanlık için sanat eğitiminin yaygınlaşmasına destek olmak herkesin görevidir. Bu proje ve festivaller sayesinde yerel ve göçmen birçok çocuk ve genç eğitimler sanat atölyeleri ve projelerde gönüllü çalışma imkânı bularak kendini geliştirme. Travmaları ile mücadele etme, ayrımcılıkla mücadele gibi birçok olumlu davranış edinmektedir.  Proje büyük bir çaba, teknik çalışma ve inisiyatif gerektiren tüm sosyal etkinlikler gönüllü olarak yürütülmektedir. Çocuklara kitapları, el sanatlarını, sirki, filmleri, oyunları, eğitsel etkinlikleri ve daha fazlasını da yanında taşıyor. Sadece bunlar da değil, Uçan Kütüphane aynı zamanda umut, güvenli alan, arkadaşlık ve sevgi de taşıyor. Bölgedeki çocukların eğitimlerine, hayal güçlerine ve mutluluklarına adanmıştır.

Eğitim Programı
- Yaşayan kütüphane   - Arapça ve Kürtçe dillerinde  yaratıcı okuma
- Yaratıcı dersler - el sanatları, tiyatro, görsel-işitsel projeler
- Fiziksel aktiviteler - sirk dersleri - takım oyunları- masa oyunları

- Her hafta yapılacak film gösterimleri.

Başvurularımız öğrenci ve eğitmenler olmak üzere gönüllülük esas alınarak eğitim/etkinliklere katılacaktır.

Başvuru Başlangıç Tarihi: 15/02/2017

Başvuru Yeri:     Gülşilav Kadın, Eğitim, Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi