21.3.2018

14 Kırsal mahallemizde taziye evi yapımına başlanıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize bağlı 14 kırsal mahallede taziye evi yapımına başlanıldı.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla ortaklaşa çalışmalar yürüttüğümüz Mardin Büyükşehir Belediyesi ile yerel seçimlerin ardından mahalle statüsüne kavuşan Durakbaşı, Görentepe, Gürün, Kayadibi, Beylik, Günyurdu, Duruca, Eskiyol, Kalecik, Topaçlı, Çatalözü, Turgutlu, Sınırtepe ve Çilesiz mahallelerinde taziye evi yapımına başlandı.

263 m² alan üzerinde yapılacak olan taziye evleri içerisinde  taziye salonu, yemekhane, abdesthane, wc, lavabo ve çay ocağı yer alacak.

Taziye evlerinin yapımına İlk olarak Turgutlu, Çilesiz, Durakbaşı, Eskiyol, Gürün, ve Günyurdu mahallelerinde başlandı. Büyükşehir Belediyesi Ekipleri, bu doğrultuda hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor.