16.7.2017

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler sürüyor.

Belediye ve Kaymakamlığımız tarafından ortaklaşa organize edilen 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler sürüyor.

Belediye ve Kaymakamlığımız tarafından ortaklaşa organize edilen 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Nusaybin’e davet edilen Şair Dr. Senai Demirci, Mitanni Kültür Merkezinde 15 Temmuz şehitlerini anma konferansına katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Nurettin Şimşek'in sunumuyla başlayan program Dr. Senai Demirci'nin konferansıyla devam etti.
Konferans sunumunda 15 Temmuz gecesi canları pahasına mücadele eden şehitleri anlatan Şair Demirci: " Türk milletine bir daha hiç kimsenin aklından darbe yapmak geçemeyecektir. Çünkü biz onu kanımızla devrildik " ifadelerini kullandı.
Konferanstan sonra Demirci, kitaplarını imzaladı.
Programa Kaymakam ve Belediye Bşk. V.  Ergün BAYSAL, Garnizon Komutanı P. Bnb. Latif KARA, İlçe Emniyet Müdürü Abdürrahim ZENGİN, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif ÖZEL, Belediye personeli ile Kamu Kurum ve Kuruluş yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşları yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.