23.11.2018

24 Kasım Öğretmenler günü mesajı

Kaymakam/ Belediye Başkan V.
Sayın Mehmet BALIKÇILAR'ın
24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Öğretmenlik dünyanın en kutsal mesleklerindendir. Öğretmenlik mesleği, fedakarlık, cefakarlık, emek, sabır ve hoşgörü isteyen saygın mesleklerin başındadır.

Öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Yarınlarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, Ülkemizi gelecekte yeni ufuklara taşıyacak olan çocuklarımızı her türlü bilgi ve beceri ile donatan kutsal bir mesleğin mensuplarıdır.

Ülkelerin en önemli gücünü, bilgili ve nitelikli insanlar oluşturmaktadır. Bu nitelikli insanları yetiştirmekte değerli öğretmenlerimizin en önemli görevlerindendir. Her zaman sevgi ve saygıyla andığımız değerli öğretmenlerimizin en büyük mutluluk ve onur kaynağı, yetiştirdikleri öğrencileridir. Öğretmenlerimizin çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştireceklerinden hiç şüphemiz yoktur. Bu duygularla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "Başöğretmenlik" unvanının verildiği bu önemli günde, yurt içinde ve dışında görev yapan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

Terör saldırılarında ve vazife sırasında kaybettiğimiz başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.