30.8.2018

30 Ağustos Zafer Bayramı Nusaybin'de kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramının 96. Yıl dönümü ilçemizde gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Tören, Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Ergün BAYSAL ile Garnizon Komutanı Vekili P. Bnb. Mehmet ÖZER’in Atatürk büstüne çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Topçu Teğmen Özgür ÇAKMAK tarafından yapıldı.

Büyük Zafer’in 96’ıncı yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Çakmak: “Mazisi şan, şeref ve zaferlerle dolu Türk Silahlı Kuvvetlerinin cesaret ve kahramanlığının destanlaştığı, vatanın savunulması ve milletin bağımsızlığı uğrundaki azim ve kararlılığının en önemli göstergelerinden birisi olan, 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta ordumuzun zaferiyle sonuçlanan, büyük taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 96’ncı yıl dönümünü bir kez daha kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz” dedi.

Kaymakam/Belediye Başkan V. Ergün BAYSAL, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Çelenk Sunma Töreni’nin ardından makamında tebrikleri kabul etti.