7.3.2017

Açıkyol Şehitliği’nde Anma Töreni Yaptık

7 Mart 1987 yılında terör örgütü PKK tarafından katledilen 8 şehidimiz için ilçemize bağlı köyde bulunan Açıkyol  Şehitliği’nde anma töreni yapıldı.

Törene Kaymakam/ Belediye Başkan Vekilimiz Ergün BAYSAL, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Tahsin KAHRAMAN, ilçe Emniyet Müdürü Abdurrahim ZENGİN, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet ATİK, Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kemal ASLAN gibi isimlerin yanı sıra Açıkyol Köyü ve komşu köylerden vatandaşlarımız katıldı. Belediye Başkan Vekilimiz halkı selamladıktan sonra şehitlerimiz için dualar okundu. Ardından Belediye Başkan Vekilimiz BAYSAL; "İşte burada daha önce terör örgütü tarafından katledilen insanlarımızın hatırasını yad etmek üzere toplandık. Sizleri de burada görmekten mutluluk duydum. En güzel mesaj sadece resmi olarak değil de bu şekilde hep birlikte burada olmaktır. Bayrağımız dalgalanıyor, yüreğimiz aynı noktada aynı acıda birleşiyor. En kötü günümüz böyle olsun. Şehitlerimizin ruhu şad olsun" dedi.

7 Mart 1987 tarihinde Selim AYIK(10), Süleyman AYIK(14), Bedran ERDEM (17), Cumhur(44), Şerife (50), Felek(6), Selma(16) ve Şerini TUNÇ'un(14) şehit edilmişti. Olaydan yaralı kurtulan ayrıca şehitlerimizin akrabası olan Rıdvan TUNÇ :’’ Her yıl olduğu gibi 7 Mart’ta acımız bir kez daha tazeleniyor. İnsanlıktan nasibini almayan caniler o gece biz yataklarımızda savunmasız bir şekilde ne olup bittiğini anlamaya çalışırken bize ateş ettiler. Ailemden beş kişi şehit oldu ve ben de yaralandım. 7 Mart gecesi, hayatım boyunca unutamayacağım korku ve acıyı yaşadım. Bu acı günümüzde bizi yalnız bırakmayan Kaymakamımıza ve değerli misafirlerimize teşekkür ederim’’ dedi.

Törenin ardından Belediye Başkan Vekilimiz ve beraberindekiler köy halkı ile şehitlerimizin yakınlarıyla sohbet ettikten sonra çocuklara küçük hediyeler verdi.