19.6.2017

Bağcılardan Nusaybin’e Gönül Sofrası

Bağcılar Belediyesi ile Belediyemiz tarafından ortaklaşa düzenlenen organizasyonla Zeynel Abidin Camisinde İftar yemeği verildi.

İlçemiz Tarihi Zeynel Abidin Camiinde düzenlenen iftar programına, Bağcılar Belediyesi Başkanı Lokman Çağırıcı ve beraberindeki heyet ile Kaymakam/Belediye Başkan V. Ergün Baysal, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Tahsin KAHRAMAN, İlçe Emniyet Müdürü Abdürrahim ZENGİN, İlçe Müftüsü İrfan AÇIK, ilçemiz kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile STK temsilcilerinin yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

İlk etapta Bağcılar Belediyesi tarafından ilçemizde bulunan ihtiyaç sahiplerine giyecek, ayakkabı, oyuncak ve bayram şekerleri verildi. İftar programı öncesinde ilçemizin tarihi yerlerini gezen Bağcılar Belediyesi ve Belediyemiz ekipleri daha sonra Zeynel Abidin Camiine gelerek vatandaşlarımızı selamlayarak hal hatırlarını sordu. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Bağcılar Ak Parti İlçe Başkanı İsmet ÖZTÜRK, Nusaybin Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif ÖZEL, Bağcılar Belediyesi Başkanı Lokman ÇAĞIRICI ve Kaymakam/Belediye Başkan Vekilimiz Ergün BAYSAL günün anlam ve önemi belirten konuşmalarını yaptılar. Başkan Vekilimiz BAYSAL "Nusaybin Belediyesi olarak ramazan başlangıcı ile birlikte iftar yemekleri vermeye başladık ve bu iftar yemeğimiz ile de sağ olsunlar Bağcılar Belediye Başkanlığımızın teşrifleriyle Zeynel Abidin Camiimizde bu iftarı yapmak nasip oldu. Ramazan ayında iftar sofraları paylaşmak hem dinimizin hem de toplumsal hayatımızda birbirimizin derdinden anlamanın, hemhal olmanın da bir gerekliliğidir. Ne mutlu ki Nusaybin’de bu iftar gecesinde böyle bir kalabalıkla en güzel mesajı vermiş olarak biraz sonra iftarımızı açacağız. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. Ardından Bağcılar Belediye Başkanı ÇAĞIRICI; "Mevcut nüfusun içerisinde Anadolu’nun tüm renklerini barındırdığı gibi Mardinli, Nusaybinli hemşerilerimizle birlikte yaşıyoruz. 40 yıla aşkın birlikte bir dostluğumuz ve kardeşliğimiz var. Memleketlerimiz birbirine uzak olsa bile aynı coğrafyanın gülü, aynı kültüre ve inanca sahip olarak ne kadar Giresunluysak ne kadar İstanbulluysak o kadar Mardinliyiz o kadar da Nusaybinliyiz. Bunu canı gönülden söylüyoruz. Günü birlik veya ilk defa Nusaybin’de değiliz." dedi.

Konuşmaların ardından tüm vatandaşlarımız ve protokol üyeleri hep birlikte oruç açtı. Oruçların açılmasıyla birlikte İftar duası okunarak konuklarımıza manevi anlar yaşatıldı. Programın ardından Bağcılar Belediyesi heyeti memnuniyetlerini dile getirerek ilçemizden ayrıldı.