17.2.2017

Belediyemiz Açık yol (Köyü) Mahallesindeki Açık yol Şehitliği’ne Sahip Çıktı

Nusaybin belediyesi milli değerlerine sahip çıkarak Açık yol mahallesinde bulunan ve kaderine terk edilmiş olan şehitliğe sahip çıkarak bakım çalışmaları yaptı.

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Açık yol Mahallesi’nde 7 Mart 1987 tarihinde PKK örgütü tarafından 6’sı çocuk toplamda 8 sivil kişi haince katledildi. Bölgede terör örgütünün açmış olduğu yaralar bugün hala sarılmaya çalışılıyor.

Nusaybin Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından mevcut olan şehitlikte temizleme çalışmaları başlatıldı. İlk etapta şehitlik çöp ve molozlardan arındırıldı. Şehitlik alanına Türk bayrağı asıldı.  Ardından şehitlik alanın etrafındaki duvar ve 8 adet mezar bölgenin mimarisine uygun olan Midyat taşlarıyla dış duvar kaplanması ve çeşme yapılarak kaderine terk edilmiş mezarlık hak ettiği yere kavuşturuldu.

Şehitlerimiz ve aileleri için ne yapsak onlara borcumuzu ödeyemeyiz diyen; Kaymakam/Belediye Başkan Vekilimiz Ergün Baysal’ın talimatı doğrultusunda Belediyemiz değerlerine sahip çıktı. Hamidiye Alayları Şehitliği’nin ardından Açık yol Şehitliği’ndeki çalışmalar başlamıştı. Belediyemize ait ekipler tarafından çalışmalar hızlandırıldı. Kaymakam/Belediye Başkan Vekilimiz tarafından yapılan açıklamada ;’’ Şehitlerimizin ebedi istirahat ahlarını onlara yakışır hale getirmek istedik. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyoruz’’ diye ifade edildi.