1.7.2019

Belediyemiz Sayıştay Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığından müfettiş talep etti

Belediyemiz, Sayıştay Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığından müfettiş talebinde bulunarak, kayyum döneminde yapılan harcamaların usule ve yasalara uygun olup olmadığına ilişkin inceleme talebinde bulundu.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde halk iradesi ile Nusaybin Belediye Eş Başkanlığına Av.Semire NERGİZ ve Ferhat KUT seçildi. Kayyum yönetiminde olan birçok belediyede yapılan usulsüzlükler kamuoyuna yansımıştı. Bunun üzerine Nusaybin Belediyesi Eş Başkanlığı tarafından ayrıntılı ve şeffaf bir inceleme yapılabilmesi için Sayıştay Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığından, 11 Eylül 2016 ile Nisan 2019 tarihler arasındaki dönemde belediyenin gelir, gider ve mallarına ilişkin hesap ve işlemlerinin kanunlara ve hukuki düzenlemelere uygun olup olmadığının tespit edilmesi için müfettiş talep edildi.

Eş Başkanlarımız Av.Semire NERGİZ ve Ferhat KUT, bu taleple halkın doğru ve şeffaf bir şekilde belediyenin harcamalarından haberdar olacağını ve ortada bir suç varsa Sayıştay Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı raporlarıyla yargı yoluna başvuracaklarını kaydetti.