2.4.2018

Belediyemizden spor kompleksi başvurusu

Belediyemiz 2018 yılı projeleri hız kazandı. İlçemize yeni bir spor kompleksinin kazandırılması için Dicle Kalkınma Ajansı'na (DİKA) proje sunuldu.

Belediyemiz tarafından 'Kentsel Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi' projesi kapsamında DİKA'ya proje sunuldu. 8 Mart Mahallesi Sinem Sokak üzerinde yapılması planlanan Spor Kompleksinde Futbol Sahası, Basketbol Sahası, Voleybol Sahası, Tenis Kortu, Koşu Parkuru, Kulüp Binası, Açık Otopark ve Çevre düzenlemesi yer alıyor. 6 Bin 865 metrekarelik alan üzerinde yapılması planlanan 'Nusaybin Belediyesi Spor Kompleksi' heyecan yarattı.

Nusaybin Belediyesi Spor Kompleksi projesi hakkında açıklama yapan Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Ergün BAYSAL, projenin önemine değindi.

Spor Kompleksinde tüm spor branşlarına ait alanların olacağını belirten Sayın BAYSAL, ilçede yapılacak ortak kullanım alanları ile spor alanlarındaki çeşitlilik, kentte yaşayanların sosyokültürel anlamda artmış bir yaşam kalitesine kavuşacağını ifade etti.

Nusaybin Belediyesi olarak hizmetlerde yaşlı, genç, çocuk, kadın, erkek ve engelli tüm vatandaşların istek ve ihtiyaçlarına göre projeler hazırladıklarını kaydeden Sayın BAYSAL : "İlçe olarak yoğun bir genç ve çocuk nüfusuna sahibiz. Bu nedenle gençlerimizin zaman geçirebileceğiz, sportif faaliyetlerde bulunacağı bir Spor Kompleksi inşa edeceğiz. Burası tüm halkımıza açık olacak bir merkez olacaktır. İlçemiz için çok önemli bir spor merkezi olacağını düşünüyoruz. İnşallah projemiz kabul edilirse Belediye olarak ilçemize çok önemli bir tesis kazandıracağız. İlçemizde bulunan Atatürk Kapalı Spor Salonu ile Şehir Stadyumunun Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından iyileştirilmesi ile ilçemizde gençlerimizin spor yapacağı alanları artacaktır." dedi.

DİKA'ya sunulan proje sonuçlarının Haziran ayında açıklanması bekleniyor.

Öte yandan Belediyeimizin hazırladığı spor kompleksi projesi ilçemizdeki spor lulüpleri ve spor camiası tarafından heyecanla karşılandı.