17.2.2017

Belediyemizden Uçan Kütüphane Projesi

Belediyemizin Kadın ve Aile Hizmetleri Birimi ile Her Yerde Sanat Derneğinin ortaklaşa başlatmış olduğu "Uçan Kütüphane" projesi başlatılıyor.

Bu kütüphane uçuyor. Bir mekândan başka bir mekâna... Sağlıklı bir toplum inşa etmek için bireylerin zihinlerine ve ruhlarına yatırım yapmak, daha yaratıcı ve farkında bir insanlık için sanat eğitiminin yaygınlaşmasına destek olmak herkesin görevidir. Bu proje ve festivaller sayesinde yerel ve göçmen birçok çocuk ve genç eğitimler sanat atölyeleri ve projelerde gönüllü çalışma imkânı bularak kendini geliştirmektedir. Travmaları ile mücadele etme, ayrımcılıkla mücadele gibi birçok olumlu davranış edinmektedir.  Proje büyük bir çaba, teknik çalışma ve üstünlük gerektiren tüm sosyal etkinlikler ile gönüllü olarak yürütülmektedir. Çocuklara kitapları, el sanatlarını, sirki, filmleri, oyunları, eğitsel etkinlikleri ve daha fazlasını da yanında taşıyor. Sadece bunlar da değil, Uçan Kütüphane aynı zamanda umut, güvenli alan, arkadaşlık ve sevgi de taşıyor. Bölgedeki çocukların eğitimlerine, hayal güçlerine ve mutluluklarına adanmıştır.

Eğitim Programları şöyle :
- Yaşayan kütüphane   - Arapça ve Kürtçe dillerinde  yaratıcı okuma
- Yaratıcı dersler - el sanatları, tiyatro, görsel-işitsel projeler
- Fiziksel aktiviteler - sirk dersleri - takım oyunları- masa oyunları

Başvurularımız öğrenci ve eğitmenler olmak üzere gönüllülük esas alınarak eğitim/etkinliklere katılacaktır.