6.11.2016

Belediyemizden ünlü Tarihçi Talha Uğurluel konferansı

Nusaybin Belediyesi Mitanni Kültür Merkezi’nde yapılan konferans, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ergün Baysal, davetlerini kırmayıp ilçeye gelen Uğurluel’e teşekkürlerini sundu.

Başkan Baysal: “Belediyemizin kültür faaliyetleri olarak her ay toplumda tanınmış, çeşitli konularda bilgi verecek ve bizimle tecrübelerini paylaşacak kişilerle ilgili bir program düzenleyeceğiz. Talha Uğurluel hocamız bize güzel bir konferans vermeyi kabul etti. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Eminim ki siz de keyif alırsınız. Bundan sonra belediyemizin kültür faaliyetlerinde hep birlikte bizleri yalnız bırakmaz el birlikteliğiyle bu etkinlikte birlikte götürürüz” dedi.

Başkan Baysal’ın konuşmasının ardından ünlü Tarihçi Uğurluel, sinevizyon eşliğinde ‘Topkapı Sarayı Hırka-i Saadet Dairesi ve Mukaddes Emanetler’ konferansını verdi. Topkapı Sarayı’nda bulunan kutsal emanetler hakkında bilgi veren Uğurluel: “Bu eserler Nusaybin'i gördü. Çünkü taşınırken bu topraklardan geçti. İstedik ki Nusaybinliler de bu eserleri yakından görsün” dedi. Konferansında Osmanlı üzerine çekilen bazı film ve dizileri de eleştiren Uğurluel: “Filmlerde veya dizilerde gördüğünüz padişah veya saray yaşantısını gerçekle hiç bir alakası yok. İki buçuk yılda Kanuni iki defa bağdaş kurup oturamadı. Ya aktörün bacakları uygun değildi ya da senaristin kafası uygun değildi. Bu filmleri yapan adamlar bizim oturmamızdan bile habersizler ” ifadelerini kullandı.

Konferans Uğurluel’in okuduğu şiirle sona erdi.

Program sonundan Belediye Başkanı Baysal, Uğurluel’e teşekkür ederek çiçek verdi.