31.5.2018

Camilerimiz gül suyu kokuyor

Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Ergün BAYSAL'ın talimatları üzerine, kentte bulunan camiler temizlik işleri ekiplerimiz tarafından, gül suyu ile yıkanıp, dezenfekte ediliyor.

Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürü Vekili Fahrettin AKTAŞ, Özellikle Ramazan ayı dolayısıyla camilerimizde yoğunluk yaşandığını dile getirerek, çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini ifade etti ve şunları söyledi ; "Camilerimize gelen vatandaşlarımızın hoş kokular arasında ibadet etmeleri için yapılan temizliğin ardından, camilerimizin içine gül suyu sıkılmaktadır. Gül kokusu tasavvufta Hz. Muhammed'i temsil eder. Gül kokusu da onun kokusu olarak düşünülür. Bu nedenle Kabe ve Hz. Muhammed'in kabri sürekli gül suyu ile yıkanıyor. Gül kokusununun da insana Hz. Muhammed'i hatırlattığını biliriz."