14.4.2017

"Çocuklar ve Ebeveynler Arasındaki İletişim" Konulu Eğitim Semineri Düzenlendi

Belediyemizin Kadın ve Aile Hizmetleri Birimi Merkezinde anne ve babalar ile çocuklar arası iletişim bağı üzerine eğitim semineri verildi.

İletişim; düşünce ve görüşlerinin karşılıklı anlaşılmasıdır.Bir ailede iletişim bağı kurulmasında anne ve babaların büyük rol oynadığı, çocukların hem aile içinde hem de sosyal ortamlarda bireyler arası iletişim günümüzde büyük yer edinmektedir.

Belediyemiz Gülşilav Kadın ve Aile Hizmetleri Merkezinde, aile içi bireylerin beden dili ve konuşma dili üzerine olumlu iletişim ve olumsuz iletişimin çocukların üzerinde yarattığım etkiler, aile fertleri arası iletişim, iletişimde soru-cevap önemliliği, çocukların arkadaşlarına karşı kendini ifade edebilme, çocukların gelişim döneminde yaşadığı iletişim sorunları ve bu yaşlarda karar verme eğilimleri, İletişimde annelerin çocukları üzerinde büyük rol oynaması gibi ebeveyn ve çocuk iletişim konulu “Çocuk ve Ebeveyn Arası İletişim” kapsamında Belediyemizin Gülşilav Kadın ve Aile Hizmetleri Merkezinde eğitim semineri verildi..

Nusaybin Toplum ve Sağlık Merkezinden gelen Psikolog Enis SERT ve ilçemizde görev yapan hemşire Şengül AKÇE tarafından eğitim konuşması yapıldı.Eğitim seminerine katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.