31.1.2018

Cumhuriyet meydanı ve Sakarya caddesi yeni görünüme kavuşuyor

Belediyemiz, ilçemizin işlek noktalarından Cumhuriyet Meydanı ve Sakarya Caddesini yeni bir görünüme kavuşturuyor. Proje kapsamında peyzaj alanları, ağaç altı oturma birimleri, yeşil alanlar oluşturulacak. Yol ve kaldırımlar yeniden düzenlenerek cadde ve meydan ferah bir hale getirilecek.

Belediyemiz tarafından vatandaşlarımıza güzel yaşam alanları oluşturmak amacıyla yürütülen çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü Cumhuriyet Meydanı ve Sakarya Caddesinde çalışmalara başladı.

Cumhuriyet meydanı trafiğe kapatılıp zemin bazalt plakalarla kaplanacak ve aydınlatma, peyzaj alanları oluşturularak tören alanına kuru havuz kurulacak. Yeşil alanların oluşturulacağı meydanda oturma banklarının yanı sıra ağaç altı oturma birimleri de eklenecek.

Proje kapsamında bulunan Sakarya Caddesi yolunda BSK (Bitümlü Sıcak Karışım) çalışmaları yapılacak. Genel bir çevre düzenlemesinin gerçekleştirileceği caddeye, bazalt kaldırımları döşenecek ve muhtelif alanlar yeşilliğe kavuşturulacak.

Trafik akışının devam edileceği Sakarya Caddesinde belirlenen noktalara çöp kovaları da eklenecek.