15.5.2017

Denetimlerimiz Devam Ediyor

Belediyemizin Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Mardin Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden gelen ekiplerle ilçemiz genelinde faaliyet gösteren fırın ve kasaplara yönelik iş yerlerinin denetimi yaptı.

Ekiplerimiz Gerçekleştirdiği denetimlerde, eksikleri görülen iş yerlerine uyarıda bulundu. Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerde iş yerlerinin genel temizliği, üretimi yapılan gıdaların üretim ve saklanma koşulları, çalışanların hijyen kurallarına uyup, uymadığı et kesim yerlerinin belediyemizin belirlediği Mezbahane et kesim merkezinde et kesim işlemlerinin yapılması ve mühürlenmesi gibi konuları incelediler. Esnaflara, ekiplerimiz mühürsüz et satan iş yerlerinin gerekli cezai işlemlerinin yapılması uyarısında bulundular. Fırın denetimlerinde piyasaya sürülen ekmeklerin gramajları da kontrol edilirken, eksik gramajlı ekmek yapan iş yerlerine tutanak tutuldu.

Belediyemiz zabıta Müdürlüğü ve ekipleri,  yapılan kontrollerde özellikle gıda üretim ve tüketimi yapılan işyerlerine yönelik denetimlerinin aralıksız olarak sürdürüleceğini, bu konuda eksikliği tespit edilen işyerlerine gerekli uyarıların yapılacağını belirtti.