3.2.2017

Doğanın Pili Bitmesin

Kullanım ömrünü tamamlamış veya uğramış olduğu fiziksel hasar sonucu kullanılamayacak duruma gelmiş piller belediyemiz tarafından toplanarak geri dönüşüme kazandırılıyor.

Kumandalardan saatlere, oyuncaklardan daha pek çok elektronik ürüne kadar hayatın her alanında ihtiyaç duyulan piller, insan ve çevre sağlığını tehdit ediyor. Bu pillerin gelişigüzel çöplere atılması, doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama verilmesi çevre açısından büyük tehlikeler oluşturuyor. Belediyemizin yaptığı atık pil toplama çalışmasında Resmi kurum/kuruluş, işyerlerine, okullara dağıtılan atık pil toplama kutusu ve bidonları ile atık piller evsel atıklardan ayrı biriktirilmekte belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince toplanarak aynı zamanda bilgilendirme çalışması yapılmaktadır. Bu çalışmalar neticesinde toprak için yüksek derece kirletici olan atık piller toplanarak çevre kirliliğinin önüne geçilmektedir.

Belediyemiz tarafından, son dört ay içerisinde atık pil toplama çalışmalarında toplamda 146 kg atık pil toplanarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’ne (TAP) gönderilmiş olup. çalışmalarımıza hıs kesmeden devam edilmektedir.