29.11.2017

Doğayı ve doğal kaynakları korumalıyız

Nusaybin Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü koordinatörlüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) ile ortaklaşa, Nusaybin Çevre Eğitim Projesi hazırlandı.

Projede, gönüllü 10 Rehber Öğretmen tarafından İlk ve ortaöğretimi kapsayan 42 okulda eğitim verilecek. Her hafta 2 okulda 1 ders saatinde işlenecek ve en az 10 sınıfa girilerek konunun 600 ila 1000 öğrenciye anlatılması hedeflenmektedir. Programın temel amacı, doğayı ve doğal kaynakları koruma ve çocuklarımıza çevre bilincinin daha iyi aktarılması olduğu bildirildi.

Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü koordinatörlüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) ile ortaklaşa düzenlenen ve bu hafta başlanan programın ilk ayağını Misak-ı Milli İlk ve Ortaöğretim okulu oluşturdu. Yaklaşık 1000 öğrenciye çevre bilincini aktarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Büyük bir özveri ile başladığımız çalışmalarımızda öğrencilerimize, eğitimde geri dönüşüm boyama kitapları, not defteri, bilgilendirme broşürleri gibi materyaller dağıtıldı. Bunun yanında teorik, uygulama, görsel anlatım ve animasyonlu videolar sunuldu.