23.5.2017

Dünya Çevre Günü Etkinliği düzenlendi.

Belediyemiz, Dünya Çevre Günü nedeniyle çocuklara çevre bilincini aşılamak amacıyla Mitanni Kültür Merkezimizde şenlik tadında bir program düzenledi.

Belediyemiz sosyal belediyecilik ilkesiyle hareket ederek, çevreye ve insana verdiği değerle örnek işler yapmaya devam ediyor. Sorumlu belediyecilik yaklaşımıyla çevreye olan duyarlılığını yıl boyunca türlü çalışmalarla ortaya koyan Belediyemiz, Dünya Çevre Günü’nde dikkat çekici bir etkinliğe imza attı. Düzenlenen programa Kaymakam/Belediye Başkan Vekilimiz Ergün BAYSAL’ın yanı sıra; Çevre Koruma ve Kontrol Müdürümüz Şeyhmus BİLTEKİN, İlçemiz Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, şube müdürleri, okul müdürleri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürümüz Şeyhmus BİLTEKİN, selamlama konuşması yapıp çevre temizliğinin öneminden bahsettikten sonra, yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Başkan Vekilimiz Ergün BAYSAL’a teşekkür etti. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen etkinlik Mitanni Kültür Merkezimizde geri dönüşüm ve çevre temizliği konulu tiyatronun sergilenmesiyle başladı. Daha sonra öğrencilerin hazırlamış olduğu geri dönüşüm materyallerinin ritim şovu, müzik korosu dinletisiyle devam etti. Bu etkinliklerin sonunda atık pil toplama yarışmasında ilk 3’e giren okullara protokol tarafından sertifika takdimi yapıldı. Ardından Kaymakam/Belediye Başkan Vekilimiz Ergün BAYSAL ile misafirlerimiz, okul öğrencilerinin geri dönüştürülebilir malzemeyle yaptıkları çalışmaların olduğu stantları gezdi. Programda gün boyunca, etkinlik alanında bulunan şişme oyun grupları, palyaçolar ve müzik eşliğinde, çocuklar keyifli bir zaman geçirdi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından etkinliğe katılan vatandaşlara fidan dağıtımıyla program son buldu.