3.7.2019

Eş Başkanlarımız’dan Nusaybin için bir girişim daha

Eş Başkanlarımız Av.Semire NERGİZ ve Ferhat KUT, Nusaybin’in sınav merkezlerinden biri olması için girişimlerini sürdürüyor. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) Nusaybin’in sınav merkezi olması için talepte bulunan Eş Başkanlarımız, sınavın ilçemizde yapılmasının öğrenciler açısından iyi olacağını dile getirdiler.

Sınavlar için en az bir gün önceden evlerinden ayrılarak, Mardin, Diyarbakır ve Batman gibi çevre illere giden öğrencilerin trafik kazaları gibi tehlikeli faktörlerle de karşı karşıya kaldıklarını belirten Eş Başkanlarımız, maddi ve manevi sorunların da yaşandığının altını çizdiler. Bu sorunların sınav streslerini arttırarak başarılarını da etkilediğinden dolayı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) talepte bulundular.

Öğrencilerin özellikle bir gün öncesinden sınav için gittikleri il ve ilçelerde kalacak yer problemi yaşadıklarını ifade eden Eş Başkanlarımız Av.Semire NERGİZ ve Ferhat KUT, bu durumun motivasyon bozukluğuna yol açtığını kaydettiler.

Bu kapsamda ilgili kurumlara sınav merkezi talebinde bulunarak, daima öğrencilerin yanında olacaklarını vurguladılar.

DAHA ÖNCE NE OLMUŞTU?

Eş Başkanlarımız, 15 ve 16 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen YKS sınavına girecek Nusaybinli öğrencilerin mağduriyetinin en aza indirilmesi için Mardin Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa çalışarak Mardin’e servis organize etmiştiler.

Bu sırada, sabahın ilk saatlerinde öğrencileri yolcu etmek için servislerin yanına gelen Eş Başkanlarımız, Nusaybin’in sınav merkezleri arasında yer alması için tüm girişimlerde bulunacaklarını söylemiştiler.