11.6.2019

Eş Başkanlarımız denetimlerde bulundular

Eş Başkanlarımız Av.Semire NERGİZ ve Ferhat KUT, ilçemizde bulunan parkların işletmelerini denetlediler. Barış, Demokrasi, Masal ve Kocaeli Kardeşlik parklarında denetimlerde bulunan Eş Başkanlarımız, işletmecilerden çalışmalar hakkında bilgi alırken huzur ve çevre temizliği ile ilgili de uyarılarda bulundular. Ayrıca Eş Başkanlarımız, işletmelerde bulunan gıda ve içeceklerin de fiyatlarına göz attılar.

Öte yandan, kaldırım işgali konusunda esnaflarımızı bilgilendiren Eş Başkanlarımız, yayaların, yaşlıların ve engellilerin herhangi bir yere yürüyerek ulaşabilmesi için kaldırımları kullandığını, kaldırımların yayalar için yapılmış yol olduğunu, vatandaşların rahat bir ortamda cadde ve sokaklarda gezebilmeleri için kaldırımları işgal etmemeleri gerektiğine vurgu yaptılar.

Eş başkanlarımız son olarak, şehir içi toplu ulaşım hizmeti veren minibüslerin denetimini de gerçekleştirdi. Minibüsler, Ticari Hatlı Minibüs yönetmeliği kapsamında; araç uygunluğu, araç içi temizliği, şoförün kılık ve kıyafeti, güzergah ve ayakta yolcu alınması başlıklı konular dikkate alınarak denetlendi.