9.6.2017

Gülümse Hayata

Belediyemizin Gülşilav Kadın, Eğitim, Kültür, Sosyal ve Yaşam Merkezimizin Gülümse Hayata projesiyle Lösemi hastası çocuklarımızın yüzünü güldürdük.

Her geçen gün Dünya'da ve Türkiye’de hızla artmaya devam eden kanser vakalarına karşılık tedavi ve koruyucu önlemlerin yanı sıra psikolojik destek verilmesi esastır. Bu duruma karşılık belediyemiz lösemi hastası çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirme adına Gülümse Hayata projesi kapsamında ilçemiz ve ilçemize bağlı mahallelerde kanserle mücadele eden çocuklarımızla bir araya gelerek hayalini kurdukları meslek gruplarını belirlemesiyle beraber bir günlüğüne hayallerini gerçekleştirme imkanı sunuyoruz.

İlk olarak 4 çocuğumuzu evlerinden alarak hayalini kurduğu doktor mesleği ile hemşire mesleğini bir günlüğüne gerçekleştirmek isteyen çocuklarımızın hayallerine ortak olduk. Nusaybin Devlet Hastanesi Başhekimlik ile Başhemşirelik birimlerinde hayallerini gerçekleştirme adına koltuğa geçen çocuklarımız, hastaları tedavi edip ilaç yazarak eğlendiler. Ardından çocuklarımıza belediyemiz tarafından tablet bilgisayar ve eşofman takımı hediye edildi.

Bu anlamlı projemizle daha sonra Veterinerlik, Polis, Çocuk Gelişimi ve Kaymakam mesleklerinin hayalini kurdukları lösemi hastası çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmeye devam edeceğiz.