22.3.2018

Güneş Enerjisi

Kaymakam/Belediye Başkanı V. Ergün BAYSAL’ın talimatlarıyla, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Güneş Enerjisi Projesi kapsamında Nusaybin Devlet Hastanesi, Çarşı Merkezi Durakları, Demiryolu gibi işlek, vatandaşın yoğun olduğu bölgelere olmak üzere; ilk etapta 10 tane çevre dostu teknolojiler olan solar şarj banklar kuruluyor.

İlçemizde ilk etapta Nusaybin Devlet Hastanesine kurulan şarj bank, yerleştirilen güneş panelleri sayesinde güneşten aldıkları enerjiyi elektrik enerjisine çevirip akülere depolayarak, üzerinde bulunan USB girişleriyle telefon ve tablet şarj edebilen, reklam alanı olan, oturma grubu ve aydınlatma özelliğine sahip dekoratif görünümlü, otomatik kontrollü çevre dostu teknolojisidir.

Havanın kararmasıyla birlikte, enerjisiyle çevreyi aydınlatabilen şarj bankla vatandaşlarımız aynı zamanda oturup telefonlarını şarj edebileceklerdir.