2.3.2017

Halk Eğitim Merkezinde Halı ve Kilim Kursu Açılışı Yapıldı

Belediyemiz ve Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa açılan Halı ve Kilim dokuma kursunun açılışı yapıldı.

Belediyemiz ile Milli Eğitim Müdürlüğü ortak çalışma kapsamında Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kursun açılış kurdelesi Kaymakam/Belediye Başkan Vekilimiz Ergün Baysal ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kadın Politikalar Daire Başkan vekili Uzm. Dr. Mehtap Bingöl ve AK Parti ilçe Başkanı Mehmet Latif Özel ile beraber açılışı yaptıktan sonra kursiyerlerle bir araya gelen Kaymakam/ Belediye Başkan Vekilimiz Ergün Baysal çalışmalar hakkında Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Şafak Kavak’tan bilgi aldı.

Belediyemiz ve Halk Eğitim Merkezi ortaklığıyla açılan kursa ilk etapta 30 kursiyer aldıklarını ifade eden Kavak, Kursiyerlerin bu kurs sayesinde hem eğitim alacağını hem de para kazanacağını söyledi.
Halı ve Kilim dokuma kültürünün yok olmaması için böyle bir kurs açtıklarını kaydeden Kavak, kursun 6 ay süreyle devam edeceğini, kurs bitiminde öğrencilerin kendi iş yerlerini açacak seviyeye gelmelerini hedeflediklerini ifade etti. Kaymakam/ Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal bu çalışmaları hem kaymakamlık olarak hem de belediye olarak büyük destek verdiklerini dile getirerek kursiyerlere başarılar diledi.