2.6.2019

Halk Giyim Mağazasının açılışı yapıldı

Kadın Emeği Pazarında ihtiyaç sahipleri için kurulan Halk Giyim Mağazamızın açılışı yapıldı. Açılış kurdelesi, Eş Başkanlarımız Av.Semire NERGİZ, Ferhat KUT, DBP İlçe Başkanı Celal ATA ve Kadınlar tarafından kesildi.

Katılımlarından ve desteklerinden ötürü burada bulunanlara teşekkürlerini ileten Eş Başkanlarımız, mağazada bulunan giysilerin yüzde yüz helal parayla alındığına dikkat çekti.

Açılış kurdelesinin ardından konuşma yapan Eş Başkanımız Av.Semire NERGİZ, kamuoyunun belediye ile ilgili merakla beklediği açıklamaları bayramdan sonra yapacaklarını belirterek, şunları söyledi :

“Biz belediyeye geldiğimizde özellikle ne var ne yok diye baktığımızda belediyemiz içerisinde ciddi anlamda bir israf olduğunu gördük. Bizim halkımız ekonomik anlamda elbette ki zayıftır.  Bu onların yetenekleri ile alakalı bir şey değil iş imkanları olsa fabrikaları olsa çalışabilecekleri koşullar olsa çalışmak isterler elbette. Biz belediye geldiğimizde iş için binlerce başvuru aldık. Elbette ki belediye olarak bizim hepsini karşılamamız mümkün değil ama şunu diyoruz biz halk için varız onlar da bizimle birliktedir.  Biz sorunların üstesinden geleceğiz. Sorunlarımız çok büyük herkesin merak ettiği bir şeyi buradan söylemek istiyorum. Bayramdan sonra bunun altını dolduracağız. Çünkü biz altını doldurmadan belgeli ispat olmadan hiçbir şey açıklamak istemedik.

“NEFES ALDIRACAK ORTAM HAZIRLAMAK İSTİYORUZ”

Belediyemizin borcunu herkes merak ediyor. Belediyemizin borcu çoktur. Halkımız bunu zaten farkında onu bizden duymak istiyorlar. Bayramdan sonra bunun detaylarını insanlarla paylaşacağız. İnsanlarımızın şunu bilmesini istiyoruz günlük yaşamı kolaylaştıracak onların hayatına nefes aldıracak ortam hazırlamak için uğraşıyoruz. Nusaybin'in kangrenleşmiş sorunları var. En önemlisi kanalizasyon, yeraltı problemi var. Yeraltı probleminin nasıl oluştuğunu yeraltı mekanizmasını değiştirenler çok daha iyi biliyor. Biz hukuk devletiyiz hatayı yapan kim olursa olsun hukuk önünde çabalarımızı göstereceğiz. Biz hep şunu söyledik beraber yöneteceğiz beraber sorunlarımıza aşacağız dedik. Biz Nusaybinliyiz, her şeyin üstesinden geliriz. Bu küçük bir proje, belki çok fazla kişiye ulaşamayabiliriz ama bunun devamı da gelecektir. Yüzde yüz helal parayla alınmış, arkadaşların özverisi ile alınmış elbiselerdir.  Sosyal belediyecilik anlamında küçük bir örnek göstermek istedik. Biliyorsunuz partimizin 3 tane ilkesi var. Bunlar demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü diyoruz. Bu şehirde biz kadınları asla unutmayacağız. Kadınlar sayısal olarak yüzde 50'nin üzerinde bir nüfusa sahip. Biz onlarla beraber güzel projeler yapacağız. Bu şehrin kadını da çok güzeldir çocuğu da çok güzeldir yaşlısı da bilgedir. Biz onlarla birlikte bu sorunların üstesinden geleceğiz.” dedi.

Konuşmasının ardından, Eş Başkanlarımız Av.Semire NERGİZ ve Ferhat KUT, giysileri inceleyerek Nusaybin için yeniden hayırlı olması dileklerinde bulundular.