3.11.2017

Hamidiye Şehitlerimizin Mezarlarına Levhalar Konuldu

Kaderine terk edilmiş olan Nusaybin Tarihi Hamidiye Şehitliği'nde belediyemiz tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında şehitlerin mezarlarının üzerine levhalar konuldu.

Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Ergün BAYSAL’ın talimatıyla Hamidiye Şehitliği’nde Ocak ayında başlanan onarım, bakım, temizlik ve çevre düzenlemesi çalışmaları 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik gününde açılışı yapılarak tamamlanmıştı. Hamidiye Şehitliğinde Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerinde şehit olan 23 asker mezarı yer almaktadır. Bu şehit mezarlardan yedi tanesi sanduka mezar şeklindedir. Mezar taşları üzerinde osmanlıca ve türkçe yazıtlar bulunmaktadır. Ziyarete gelen vatandaşların mezarlar ile anıt üzerinde yer alan yazıtların okunabilir ve anlaşılır olması için Belediyemiz Basın Müdürlüğü tarafından kitabelerin türkçe okunuşların olduğu levhalar Hamidiye Şehitliği'ndeki sanduka mezarların kitabeleri yanına konuldu.