29.6.2017

İlçemiz Genelinde Temiz İçme Suyu ve Kanalizasyon Alt Yapı Çalışmaları Hızla Devam Ediyor.

İlçemizde uzun yıllardan beri kullanılan, insan sağlığı açısından tehlike arz eden temiz içme suyu alt yapısı  ve kanalizasyon alt yapısı yenileniyor.

Belediyemiz ile Mardin Büyükşehir Belediyesi MARSU Genel Müdürlüğü'nün ortak çalışmasıyla 2017 Şubat ayında başlayan ilçemiz geneli 250 km’lik temiz içme suyu ve 100 km'lik kanalizasyon alt yapı boru döşeme çalışmaları hızla devam ediyor.

İlçemiz genelinde Gırnavas, Kışla, Devrim, Yenişehir, Barış, Yeni Turan ve 8 Mart Mahallerinde çalışmalar halen devam etmekte olup, içme suyu olarak 250 km’lik hattın 75 km’lik (%30- %35) kısmı tamamlandı.

Bahçebaşı Mahallemizde şuan kullanılmakta olan 6.000 ’’lük su deposu yerine yine Bahçebaşı Mahallesi’nde belirlenen alanda 15.000 m³’lük su deposu yapılacaktır.

İlçemiz genelinde süren alt yapı çalışmaları devam etmekte olup, alt yapı çalışmaları Aralık 2017 tarihinde bitirilmesi hedeflenmektedir.