19.11.2018

İlçemizde ikincisi düzenlenen “Mezopotamya’ya Açılan Kapı Nusaybin Gırnavas Höyüğü” paneli

İlçemizde ikincisi düzenlenen “Mezopotamya’ya Açılan Kapı Nusaybin Gırnavas Höyüğü” Paneli, Mitanni  Kültür Merkezi’mizde Prof. Dr. Atilla ENGİN’in sunumuyla başladı.

1991 tarihinde Gırnavas kazı ekibinin aracına teröristlerce yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu Arkeolog Bahattin DEVAM ve Arkeolog Metin AKYURT şehit olmuştu. Program öncesi, şehit arkeologlar Bahattin DEVAM ve Metin AKYURT için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın da okunmasının ardından, Prof. Dr. Atilla ENGİN, Yrd. Doç. Dr. Bora UYSAL ve Yrd. Doç. Dr. Eyyüp AY Mitanni Kültür Merkezi salonunu dolduran vatandaşlarımıza Gırnavas'ta yaptıkları kazı çalışmaları ve tarihi hakkında görsel, slaytlar kullanarak bilgiler verdi.

Yoğun katılım ve ilgiyle dinlenen programın sonunda Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vekili Kemal ASLAN, Yazı İşleri Müdürü Fahrettin AKTAŞ ve Belediyemiz Arkeoloğu Abdurrahman ORUÇ tarafından kendilerine plaket takdim edildi.

“Mezopotamya’ya Açılan Kapı Nusaybin Gırnavas Höyüğü 2" programının ardından, zamanında orada araştırma yapan arkeologlar belediyemiz Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü V. Kemal ASLAN ve Yazı İşleri Müdürü Fahrettin AKTAŞ ile birlikte Gırnavas höyüğüne giderek hatıra tazeledi.