9.3.2017

İlçemizde oluşan eşya zararlarının ilk bölümü ödeniyor.

İlçemizde terör örgütü ile mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarda vatandaşlarımızın eşya zararlarının ilk bölümü ödeniyor.

Kaymakam / Belediye Başkan Vekilimiz Ergün Baysal tarafından STK Başkanları ve Muhtarlarla yapılan toplantıda, evleri hasar görmüş vatandaşlara ilk etapta 5 Bin TL ödenmeye başlandığı bildirildi.

Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan Muhtarlar toplantısına Mardin Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilimiz Ergün Baysal, Çevre ve Şehircilik il Müdürü Mesut Ağrakçe ile ilçe merkezindeki 15 ilçe Muhtarımız katıldı.
Daha sonra Belediyemizde yapılan toplantıda ise Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Ticaret Borsası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Ziraat Odası, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkan ve yöneticileri katıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çalışmaları hakkında yapılan bilgilendirmeden sonra Muhtarlarımızın ve STK temsilcilerinin görüşleri alındı.
Toplantıyla ilgili  Kaymakam/ Belediye Başkan Vekilimizden yapılan açıklamada:
“İlçemiz Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla Mahallelerinde ikamet etmekte iken terör eylemleri veya terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler esnasında evleri hasar gören vatandaşlarımızın eşya – zarar bedelleri Nusaybin Kaymakamlığımız tarafından Mor Yakup Mahallesinde bulunan Müze (Eski Cezaevi) binasında kurulan komisyon tarafından ödenmektedir. Belirtilen Mahallelerde zarar görmüş vatandaşlarımıza ilk etapta 5 Bin TL ödenmeye başlandı. Vatandaşlarımızın ödemeyi almaları için Nusaybin Kentsel Dönüşüm Bürosuna başvurmaları gerekir” ifadeleri kullanıldı.
İlk etapta yapılacak 5 Bin TL ödemeden sonra geri kalan ödemenin ise evlerin metrekaresinde yapılacak güncellemelerden sonra ödeneceği bildirildi.

-STK TEMSİLCİLERİN KENTSEL DÖNÜŞÜM OFİSİNİ ZİYARET ETTİ
 Kaymakam/Belediye Başkan Vekilimiz Ergün Baysal Başkanlığında yapılan toplantıdan sonra STK Başkan ve yöneticileri Kentsel Dönüşüm Ofisini ziyaret etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mesut Ağrakçe, yapılan çalışmalar hakkında STK Yöneticilerine bilgi verdi.
STK Yöneticileri, vatandaşların yapılacak evler veya yardımlar konusunda Kentsel Dönüşüm Ofisinden başka kişi veya kişilere itibar edilmemesi gerektiği, her türlü bilgiyi bu ofisten alabileceklerini dile getirdi.