30.8.2017

İlçemizde Zafer Bayramı Törenle Kutlandı

İlçemizde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.

İlçemizde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü münasebetiyle tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Kaymakam  Belediye Başkan Vekilimiz Ergün Baysal ile Garnizon Komutanı vekili P. Bnb. Serkan Ünal’ın Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma P. Teğmen Mücahit Hasanoğlu tarafından yapıldı.

P. Teğmen Mücahit Hasanoğlu konuşmasında: “Bugün, büyük Türk ulusunun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, asil geçmişine sahip çıktığı 30 Ağustos zaferinin 95’inci yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içindeyiz” dedi.
Bu zaferin tarihin her döneminde hür yaşamış olan yüce Türk ulusunun, ulu önderinin etrafında kenetlendiği ve milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde “ya istiklal, ya ölüm” parolasıyla sürdürdüğü bir bağımsızlık mücadelesinin tarihe altın harflerle yazılmış bir sonucu olduğunu kaydetti. Ardından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören, Kaymakam Belediye Başkanı Vekilimiz Ergün Baysal ile Garnizon Komutanı vekili P. Bnb. Serkan Ünal’ın vatandaşların ve protokolun İlçe Eminiyet Müdürlüğüne geçip tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.