23.2.2018

İlçemize bir spor alanı daha kazandırıldı

Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce hazırlanan 'SAĞLIKLI VE KÜLTÜRLÜ YAŞAM İÇİN VARIZ' adlı SODES projesi kapsamının ilk etabı tamamlandı.

Vatandaşlarımıza güzel yaşam alanları oluşturmak amacıyla, daima çalışan Belediyemiz bu kapsamda Nusaybin’imize bir spor alanı daha kazandırdı. Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Ergün BAYSAL’ın girişimleriyle birlikte ilçede birçok sorun çözüme kavuşturulurken, spor aktivitelerin gerçekleştirilebileceği spor alanları da oluşturuluyor. Daha güzel ve yeşilliğe bürünen Nusaybin’imize bu çalışmalar çerçevesinde bir spor alanı daha eklendi.

SODES kapsamında Barış Mahallesi Adar sokakta yapımına başlanan spor sahası tamamlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzce peyzaj alanlarının yapılacağı, 16x27 ölçülerinde oluşturulan basketbol sahası, aynı zamanda hem hentbol hem de voleybol sahasına dönüştürülebiliyor. Fitness spor ekipmanlarının da kurulduğu bölgeye gelen vatandaşlarımız, şimdiden spor yapmaya başladılar.

Projenin ikinci etabında ise 20 okulumuza kütüphane oluşturup, 20 bilgisayar ve kitap alımı gerçekleştirmek. Üçüncü etapta ise spor aktiviteleri kapsamında turnuvalar gerçekleştirilerek, kültür ve sanat faaliyetleri çerçevesinde kitap okuma kampanyaları başlatılacak.