19.8.2017

Kadınlarımız Yöresel Yemeklerde Hünerlerini Sergiledi

Belediyemizce, Mitanni Kültür Merkezinde ödüllü yöresel yemek yarışması düzenledi. Daha çok yöresel yemeklerin sergilendiği yarışmada Anude Çakır birinci oldu.
Kaymakam- Belediye Başkan Vekilimiz Ergün BAYSAL’ın talimatıyla Belediyemize bağlı Kadın ve Aile Hizmetleri Birimi tarafından Mitanni Kültür Merkezinde düzenlenen yöresel yemek yarışmasında 22 yarışmacı hünerlerini sergiledi.
Mardinli şef ve sosyal girişimci Ebru Baybara Demir'in jürisinde bulunduğu yarışmada, içli köfte yemeğiyle Anude Çakır birinci, Aysel Tekin ikinci oldu. Ciğer yemeğiyle Hasibe Güneş üçüncü, Perde pilavı yemeğiyle Halim Şen dördüncü ve İşkembe dolmasıyla Ceylan Aslan beşinci oldu. Yarışmaya katılan gelin Fatma Akyün ile kaynanası Çiçek Akyün'e ise jüri özel ödülünü kazandı.
Belediyemizce, yarışmada dereceye girenlere bilezik, tam altın, yarım altın, çeyrek altın, gram altın ve çeşitli ödüller verildi. Juri üyesi Ebru Baybara Demir yaptığı açıklamada, böyle bir yarışma organize ettiği için Belediyemize teşekkür ederek: Yemeğin herkesi aynı sofra etrafında buluşturan önemli bir unsur olduğunu kaydeden Demir: "Mardin 20 kilometrede bir etnisitelerin değiştiği enteresan bir coğrafta. Birçok dilden ve dinden insanın yaşadığı bu yerde coğrafi koşullarla birlikte inançların değişmesi mutfağı da etkiliyor. Mardin çok zengin bir mutfağın olduğu önemli bir yer. Nusaybin bu konuda çok başarılı ve  ova mutfağını andırıyor. Herkesi bir sofra etrafında buluşturmak harika bir fikirdir.” şeklinde konuştu.

Daha sonra yarışmaya kaynanası Çiçek Akyün ile birlikte katılan Fatma Akyün ise gelin kaynana farklı yemeklerle yarıştıklarını söyledi. Kendisinin Konyalı olduğunu ama eşinin Nusaybinli olduğunu kaydeden Fatma Akyün: " Nusaybin Belediyesinin bu şekilde bir organizasyon yapmasından çok onur duyduğunu. Nusaybinde  güzel şeylerin olduğu yarınlara daha umutla baktığını dile getirdi.