26.3.2018

'Kitap Kurtları Yarışıyor" Projesi

Belediyemiz ile Nusaybin Milli Eğitim Müdürlüğü arasından 'Kitap Kurtları Yarışıyor' projesi kapsamında protokol imzalandı.

Nusaybin Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan protokol anlaşmasına Milli Eğitim Müdürü Ümit ÇETİN, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdür vekili Nurettin ŞİMŞEK ve Komisyon üyeleri hazır bulundu.

Kendilerine verdiği destekten dolayı Nusaybin Belediyesine teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü ÇETİN, projenin 5, 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencilerine yönelik olacağını belirtti.

Proje amacının okullarda kitap okuma sevgisini ve alışkanlığım geliştirmek olduğunu kaydeden Çetin: "Proje kapsamında öğrencilerin sosyal gelişimine katkıda bulunmak, okuma alışkanlığı kazandırmak, düşünme kabiliyetlerini geliştirmek, anlama ve algılama düzeylerini yükseltmek, hızlı düşünme ve kendini ifade edebilme yetisini geliştirmek, milli, manevi duygu ve düşüncelerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Yaptığımız tüm etkinlik ve projelerde olduğu gibi bize destek veren Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Ergün Baysal başta olmak üzere Nusaybin Belediyesine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Nusaybin Belediyesi olarak sosyal belediyeciliği esas aldıklarını belirten Kültür ve Sosyal İşleri Müdür vekili Nurettin ŞİMŞEK'de, Belediye olarak okulların tüm ihtiyaçlarıyla ilgilendiklerini ve destek verdikleri kaydetti.

Yapılan protokol çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen kitapların belediye tarafından temin edileceğini vurgulayan Şimşek, zaman zaman yapılacak kitap okuma etkinliklerine de katılarak öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

ŞİMŞEK, Belediye olarak imkânları dâhilinde eğitime her türlü katkıya devam edeceklerini ifade etti.