13.5.2019

Mezarlıklar, Nusaybin’e yakışır bir görünüme kavuşacak

Eş Başkanlarımız Av. Semire NERGİZ ve Ferhat KUT, Hacılar ve Zeynel Abidin Camii mezarlıklarında incelemelerde bulunarak, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Belediyemiz tarafından başlatılan ortak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alırken, personel sayısının arttırılmasına vurgu yaparak çalışmaların hızlandırılması gerektiğini söylediler.

İlçemizde bulunan mezarlıklarda geniş kapsamlı düzenleme işlemleri için girişimlerde bulunan Eş Başkanlarımız Av.Semire NERGİZ ve Ferhat KUT, Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmaları yerinde incelediler.

Kendilerine eşlik eden Mardin Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmetleri Şube Müdürü Faruk ER, ETÜT Proje Müdürü ve Fen İşleri Müdürü Vekili Ramazan AKAY ve Park ve Bahçeler Müdürü Vekili Şehmus BİLTEKİN’den bilgi alan Eş Başkanlarımız, mezarlık hizmetlerinin en iyi şekilde verilmesi gerektiğine vurgu yaparak, ilçede bulunan mezarlıkların Nusaybin’e yakışır bir görünüme kavuşturulması için tüm imkanların seferber edileceğini belirttiler.

GÜVENLİK SEBEBİYLE ÇALIŞMALAR ENGELLENDİ

Daha önce defalarca bakım çalışmaları için girişimlerde bulunduklarını, ancak Nusaybin Emniyet Müdürlüğünün güvenlik sebebiyle izin vermediğini ifade eden Mardin Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmetleri Şube Müdürü Faruk ER, bu sebepten ötürü mezarlıkların bu şekilde bakımsız kaldığını söyledi.

Temizlik, düzenleme, yabani ot biçimi ve vatandaşlarımızın rahat geçiş sağlayabilmeleri için mezarlıklar içerisinde gerçekleştirilecek yol çalışmaları içinde notlarını alan Eş Başkanlarımız, güvenlik konularının çözülmesi için gerekli yerlerle iletişim kurarak çalışmaların hızlandırılacağına dair vurgu yaptılar.