31.5.2019

Mezarlıklar, Nusaybin’e yakışır bir görünüme kavuşuyor

Eş Başkanlarımız Av.Semire NERGİZ ve Ferhat KUT’un girişim ve talimatlarıyla mezarlıklar Nusaybin’e yakışır bir görünüme kavuşuyor.

Eş Başkanlarımızın girişimleriyle birlikte kollarını sıvayan Fen İşleri Müdürlüğümüz, ilçemizde bulunan mezarlıklarda çevre düzenleme ve yol yenileme çalışmaları başlattı. Özellikle halkın talepleri dikkate alınarak, Zeynel Abidin, Hacılar ve Yeni Mohris Mezarlıklarında çalışmalar gerçekleştirildi. Vatandaşlarımızın kabir ziyaretlerini daha iyi şekilde yerine getirebilmeleri için yoğun mesai harcayan Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, Ramazan ayında da mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştı.

Ekiplerimiz, ilk olarak uzun yıllar bakımı yapılmayan Zeynel Abidin, Hacılar ve Yeni Mohris Mezarlıklarında Mardin Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmetleri Şube Müdürlüğüyle ortak çalışma yaparak, yabani ot ve onarım işlemlerine başladı.

Ot biçme ve temizleme işlemlerinin ardından Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, yol düzenleme çalışmaları kapsamında Hacılar Mezarlığında ilk olarak yol açtı. Daha sonra ekiplerimiz, bordür taşları dizerek, alana kilit parke taşları döşedi.

Eş Başkanlarımızın talimatıyla, mezarlık ziyaretine gelen vatandaşların su ihtiyaçlarının karşılanması için alandaki çeşmeleri onaran ve bazı bölgelere çeşme yapan ekiplerimiz, Ramazan Bayramı öncesi mezarlıkları ziyaretlere hazır hale getirdi