27.12.2016

Mitanni Kültür Merkezimizde ‘Peygamberimizin İzinde Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik’ konulu konferans düzenledi.

Belediyemiz Mitanni Kültür Merkezinde yapılan program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Tasavvuf Sanatçısı konuşan Necip Karakaya: “Milletimize ve bayrağımıza sahip çıkan fertler olarak inşallah bu imanlı nesli bu iradeli ve irfanla dolu bezenmiş nesli, önümüzdeki süreç içerisinde yüzyıllara yayabilecek bir dirayete, azme ve kararlılığa sahibiz. İnşallah Allah-u Teâlâ sizlerin bizlerin gelmiş olduğu bu noktayı görerek iftihar eden kişiler eylesin” ifadelerini kullandı. İlahiyatçı – Yazar Mehmet Cahit Karakaya’nın “Peygamberimizin İzinde Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik” konulu konferans verildi.

Konferanstan sonra verilen Tasavvuf Konserinde Tasavvuf Sanatçısı Necip Karakaya ve bazı İmam Hatip Öğrencileri ilahiler okudu.
Konferansın sonunda Nusaybin Müftüsü İrfan Açık, misafirlere teşekkür etti.