1.7.2019

Musa Anter ve Orhan Doğan Parklarının da yer aldığı "Yeşil kuşak" projesi çalışmaları başladı

Belediyemiz ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, ilçemizde bulunan Orhan Doğan ve Musa Anter Parkından, Çağ Çağ sınırına uzanacak olan “yeşil kuşak” projesi çalışmalarını başlattı.

Ekiplerimiz ilk olarak Çağ Çağ deresi ve proje kapsamındaki alanları kötü görünümden kurtararak, toprağa hayat verecek. Devamında ise park, bahçe ve mesire alanları çoğaltılarak vatandaşlarımızın daha rahat nefes alabilmeleri sağlanacak. Çalışmalar tamamlandığında ise Nusaybin’de kişi başına düşen yeşil alan miktarı %11 gibi önemli bir seviyeye gelecek.

Nusaybin turizmini tüm dünyaya tanıtma çabası içerisinde olan belediyemiz, bu projeyle de çok sayıda yerli ve yabancı turist ağırlamayı planlıyor.