7.2.2018

Numarataj çalışmalarımız aralıksız devam ediyor

İlçe merkezimiz ile kırsal mahallerimizde yürütülen numarataj tespit ve güncelleme çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı Numarataj Birimi ekiplerince ilçemiz kent merkezinde yer alan ve terör olaylarından kaynaklı yıkılan ve zarar gören 6 mahalle ile çevre mahallerinde numarataj tespit ve güncelleme çalışmaları yapıldı.

Özellikle adresten kaynaklı yaşanan karışıkları ortadan kaldırarak, vatandaşlarımızın resmi işlemlerinde mağdur olmalarını önlemek için yürütülen tespit ve güncelleme çalışmaları sürüyor. İlk etapta ilçe merkezinde terör olaylarından kaynaklı evleri yıkılan, zarar gören ve yıkılmayan 6 mahallede binaların tespit yapılarak UAVT adres kayıt sisteminde güncelleştirildi. Adresten kaynaklı karışıkları gidermek için 33 mahalle ve bağlı sokaklarında 1521 taşınmazın tespiti yapılarak, eksik olan dış kapı levhaların montaj ve güncelleme çalışmaları tamamlandı.

Ayrıca, alanda uygulanan numarataj çalışmaların mahalle, sokak isimleri ve bunlar üzerinde yer alan konut, iş yerlerin numaralandırmaları UAVT Adres Kayıt Sistemi üzerinde karışıklara mahal vermemek amacıyla güncelleme çalışmaları işlemleri gerçekleştirilmiştir.

Müdürlükçe yapılan açıklamaya göre; Numarataj Birimi tarafından yürütülen tespit ve güncelleme çalışmaları yönetmeliğe uygun bir şekilde yapıldığı vurgulanarak yıkılan 6 mahalle ile çevre mahallelerde yaşayan vatandaşların resmi işlemlerinde mağdur olmamaları ve karışıklara son vermek amacıyla çalışmaların yapıldığı ifade edildi. Ayrıca vatandaşların belediye ekiplerimizce monte edilen dış kapı levhalarına sahip çıkması gerektiği de ifade edildi.