16.7.2017

Nusaybin’de 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Kapsamında Demokrasi Nöbeti Tutuldu.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü'nde Nusaybin tek yürek oldu. 15 Temmuz 2016'da hainlere karşı verilen demokrasi mücadelesinin birinci yıldönümünde, kurulan demokrasi nöbeti alanında ki sinevizyonda vatandaşlar büyük bir heyecanla 15 Temmuz belgeselini izledi ve  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki ve TBMM'ndeki konuşmalarını canlı takip etti.

Türkiye’nin milli birlik ve beraberliğini hedef alan FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016’daki kanlı darbe girişimine karşı destan yazan Türk Milleti, Nusaybin’de ve tüm yurtta yine meydanları dolduruldu. İlçemizde 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanında saat 22:00’da başlayan program da vatandaşlarımız sabahın ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbetindeydi.
Nusaybin Kaymakamlığı ve Belediyemiz tarafından ortaklaşa düzenlenen Demokrasi Nöbetinde; Ak Parti Mardin Milletvekilleri Ceyda Bölünmez ÇANKIRI ve Orhan MİROĞLU’nun mesajları okundu. Daha sonra Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan AKAN'ın
15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü ile ilgili konuşmasının ardından İlçe Müftüsü İrfan AÇIK tarafından aziz şehitlerimizin ruhlarına, milli birlik ve beraberlik ruhu için dua edildi.

Dualardan sonra alandaki vatandaşlar
15 Temmuz belgeselini izledi,  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve Sayın Başbakanımız Binali YILDIRIM’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki konuşmalarını meydana kurulan büyük ekrandan canlı izledi.
Camilerden saat 00.13'te sela verilmesinin ardından Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Programa Kaymakam/Belediye Bşk. V. Ergün BAYSAL, Garnizon Komutanı P. Bnb. Latif KARA, İlçe Emniyet Müdürü Abdürrahim ZENGİN, İlçe Jandarma Komutanı P. Binbaşı Mehmet ATİK, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif ÖZEL, Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan AKAN, Nusaybin Gaziler Derneği Başkanı Ali ASLAN, Ticaret Odası Başkanı Mahsum ÖZMEN, Belediye ve Kaymakamlık Kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanında vatandaşlara çeşitli içecek ve yiyecekler ikram edildi.