10.2.2018

OSB toplantısı yapıldı

Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Ergün BAYSAL'ın başkanlığında, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Musa ÖZTÜRK'ün ve Nusaybin oda başkanları ile Nusaybinli iş adamlarının katılımıyla birlikte Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odasında değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda ilçemize Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması yönünde genel değerlendirmeler yapıldı.

Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan toplantıya Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Ergün BAYSAL, Mardin Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Musa ÖZTÜRK, Nusaybin Emniyet Müdürü Yardımcısı Ahmet TUĞCU, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mahsun ÖZMEN, Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ESO) Başkanı Ömer ÖZEL, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin GÜNDOĞDU, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyesi Abdulhalim AYDIN, Milli Emlak Müdürlüğü görevlileri, sanayiciler ve tekstilciler katıldı.

İlçede OSB'nin kurulması için gerekli girişimler ve işleyişi hakkında Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü ÖZTÜRK katılımcılara bilgi verdi. Öztürk, OSB için öncelikle talep olması, Bakanlık nezdinde muhatap bulunması ve OSB'nin yapılacağı bölge için arazi belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

ÖZTÜRKün bilgilendirme açıklamasından sonra toplantıya katılanlar yol haritası belirledi..

Toplantıda konuşan Kaymakam/Belediye Başkan Vekili BAYSAL, ise Nusaybin'in çok genç bir nüfusunun olduğunu söyledi. İşsizliği bitirmek ve yeni iş alanları açmak için hem kaymakamlık hem de belediye olarak büyük gayretler gösterdiklerini kaydederek ;  "OSB'nin kurulması için ilçenin tamamı hem fikirdir. Yer tahsisi ve yer temini için çözüm önerileri bulacağız. Alternatif yerler üzerinde fikir alış verişinde bulunacağız." diye konuştu.

Toplantı sonunda OSB'nin yapılabileceği güzergâh ve arazilerin araştırılması kararlaştırıldı.