10.4.2018

Plaj voleybolu turnuvası kayıtları başladı

Nusaybin'de bir ilke imza atacak olan spor müdürlüğümüz etkinliklerini sürdürüyor. Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilecek plaj voleybolu turnuvasına kayıtlar, 9-19 Nisan tarihleri aralığında Atatürk spor salonunda yapılacak.

PLAJ VOLEYBOLU OYUN KURALLARI

1. Oyun alanı uzunluğu 16 m, genişliği ise 8 m olacaktır.
  2. File yüksekliği 2.40 cm olacaktır.
  3. Takımlar 2 as ve 1 yedek olmak üzere toplamda 3 kişiden oluşacaktır.
  4. Maçta 3 setin 2’sini alan takım galip sayılacaktır. (Her set 21 sayıdır.)
  5. Rakipten gelen topu parmak pasla karşılamak faul sayılmaktadır. Ayrıca rakip alana parmak pasla top atmak  (istem dışı dahil) faul sayılıp rakibe verilir.
  6. Rakipten gelen topa ilk müdahalemiz manşet, kafa, ayak ve iki el birleşik olmak şartıyla parmak pas pozisyonunda karşılanabilir.
  7. Yapılabilecek hücumlar smaç, yumruk, iki yapışık parmak, kafa, ayak, manşet, iki bitişik el ve plase (top sesinin duyulması şartıyla) ile yapılabilir. Topu iterek hücum yapılamaz.
  8. Top karşıya geçtikten sonra, en fazla 3. pasta topun karşı alana geçmesi gerekmektedir. (Blok teması 1 pas sayılacaktır.)
  9. Nusaybin merkezi, beldeler ve köyler dışında oyuncu getirilmesi yasaktır. Kurallara uymayan takımlar turnuvaya alınmayacaktır.
  10. Listeler verildikten sonra oyuncu değişikliği yapılamaz.

Başvuru Yeri: Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü

Başvuru Tarihi : 09-19 Nisan 2018