2.4.2018

Posta sokak yeni görünüm için gün sayıyor

Belediyemiz, sokak yenileme çalışmaları kapsamında Yeni Turan Mahallesi Posta sokakta çalışmalara başladı. Fen İşleri ekiplerimiz, ilçemiz genelinde asfalt, kilit parke, yol düzenleme, yol açma ve sokak yenileme çalışmalarını son hızla sürdürüyor.

Yer ve bölge gözetmeksizin ilçe genelinde hummalı çalışmalar sürdüren Belediyemiz, Nusaybin'i yaşanılabilir ve daha modern bir kente dönüştürmek için gayretlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda ekiplerimiz, yıllardır bakım yüzü görmeyen ve trafiğin yoğun olduğu Posta sokakta ilk olarak kaldırım ve parke taşı sökümüyle çalışmalarına başladı.

Araç geçişine 620 m² ayrılırken trafik tek yöne indirilecek ve yaya yoğunluğu göz önüne alınarak 1368 m² alan ayrılacak. Engelli vatandaşlarımızın rahat hareket edebilmeleri için, yön bildiren özel yürüme taşları eklenecek.Sokağa modern led aydınlatma sistemi kurularak, şık bir görünüm kazandırılacak. Yine vatandaşlarımızın rahatlığı açısından, belirli noktalara ağaç kasalı oturma birimleri eklenecek.