2.8.2017

Selman-i Pak Camisi Restore Ediliyor

İnanç -Kültür turizmi açısından ilçemiz ve bölgemiz için önemli bir konuma sahip olan tarihi Selman-i Pak Cami ve türbesi restore ediliyor.

Belediyemizin talebi doğrultusunda İlçe merkezimizde yer alan tescilli Selman-i Pak Cami ile Türbesine yönelik çizilen restitüsyon ve restorasyon projeleri Diyarbakır Kültür Varlıkları Koruma Kurulunca kabul edildi. Yapı, tarihi olarak günümüze sadece türbe kısmı ile gelmiş olup diğer kısımları tamamen betonarme olmuştur. Türbenin zemininden tromplara kadar olan yüksekliği günümüze ait fayanslarla kapatılmıştır. Günümüze ait eklentilerden arındırılacak olan ve ilçemizin inanç- kültür turizmin en önemli mekanlarından biri olarak bilinen camide restorasyon çalışmalarına Vakıflar Bölge Müdürlüğünce önümüzdeki günlerde başlanacaktır.