26.11.2018

Sodes Projesi

SODES projesi hakkında:
SODES, GAP Eylem Planının Sosyal Gelişmenin Sağlanması bileşeni altında 2008 yılından beri Mardin ilimizde uygulanmaktadır.

Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce, SODES Sağlıklı ve Kültürlü Bir Yaşam İçin Varız Projesi
Projenin genel hedefi ve amacı:
İlçemizde yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle spor yapılabilecek, dinlenebilecek ve çocuklarımızın oynayabilecek ortak alanların çoğu ya zarar görmüş ya da kullanılmaz hale gelmiştir. Vatandaşlarımızın rahat dinleneceği, spor yapacağı ve çocuklarımızın güvenli bir yerde oyun oynayacağı bir alana ihtiyaç olduğu bu nedenle belediyemize ait olan 4242 metrekare imar planında park olarak tahsis edilen taşınmazda, açık hava spor alanı ve semt sahası yapıldığında gençlerimizin, çocuklarımızın hatta yaşlılarımızın oturacağı dinleneceği spor yapacağı bir alana kavuşmuş olacağız böyle bir faaliyet yapıldığında vatandaşlarımıza moral açısında sosyalleşme açısından ve sağlıklı bir çevre ve yaşam açısından olumlu olacağı bu da Nusaybin’in geleceği için olumlu bir hava kazanacağı düşüncesi. Ayrıca 20 farklı okulumuza kütüphane oluşturarak öğrencilerimizin kültürel gelişimlerine katkı sağlamayı planlamak.

Projenin Uygulaması:
 432 metrekarelik alanda çevre düzenlenmesi başlığı altında basketbol-voleybol-hentbol sahası yapılarak fitness alanı oluşturuldu. Aynı zamanda 4232 metrekarelik alanda Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzce proje alanıyla bütünleşen Masal Parkı yapıldı.
 Spor Turnuvaları başlığı altında etkinlik gerçekleştirilerek 139 adet forma - 43 adet top dağıtıldı.
Kütüphane oluşturulması başlığı altında; 20 okula bilgisayar dağıtımı ve 47 okula 5959 adet kitap dağıtımının gerçekleştirildi. Aynı zamanda kitap okuma kampanyası başlığı altında 1750 okuma kitabı dağıtılırken ödül ve hediye verilmesi başlığı altında ise 130 adet spor ayakkabı dağıtımı yapılarak ikramlar verildi.

Sonuna geldiğimiz projenin son aşamasında merkez okullarımız olmak üzere kırsal alanlarımızda bulunan eğitim kurumlarında kitap dağıtımı halen devam etmektedir.