4.5.2018

Tarihi Demiryolunda tarihi değişim

Demiryolu Islah Projesi kapsamında belediyemiz ekiplerince devam eden çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Uzun yıllardır ihmal edilen tarihi Berlin-Bağdat Demiryolunun son istasyonu olan Nusaybin sahası, belediyemiz ekipleri tarafından  temizlenerek, görüntü kirliliği ile insan ve çevre sağlığına zarar veren her türlü atıklardan arındırıldı. Yapılan bu çalışmalar ile vatandaşlarımızın rahat nefes alabilecekleri bir ortam oluşturuldu.

Temiz bir yaşam alanı oluşturulan Demiryolunda ağaçlandırma çalışmaları yapılarak yeşil alanlar oluşturularak oturma bankları, çevre dostu teknolojilerden solar şarj banklar, tasarruflu ve estetik aydınlatmalar ile çöp kutuları eklendi.

Uzun yıllardır çalışma yüzü görmeyen ve özellikle estetik aydınlatma sistemi sayesinde gece görkemli bir görünüme kavuşan Demiryolu vatandaşlarımızın büyük beğenisini toplamayı başardı.