11.4.2017

Temiz Bir Nusaybin İçin Bize Destek Olmak İster Misiniz?

Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Zabıta ekiplerimizin ortak çalışmasıyla vatandaşlarımıza çevre bilincine daha duyarlı olmaları konusunda broşür ile çöp poşetleri dağıtıldı.

Çalışmaya ilk olarak 8 Mart mahallesinde başlayan ekiplerimiz ev, işyeri, okul, özel kurumları kapı kapı dolaşıp evsel atıklarının düzenli bir şekilde çıkarılmasını, belediyemizin belirlediği akşam 21.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında saatlere uyulması, dağıtılan çöp torbalarını içine koyarak çöp konteynerlerin içine bırakılması, balkonlardan gelişi güzel çöp torbalarının atılmaması, olabildiğince çocuklara çöpleri attırılmaması, evsel atıklarının içine koyulan çöplerin yağ, asit, şekerli maddeler gibi atıkların içine koyulan çöp poşetlerinin iyi kapatılması ve bu atıklardan suların sızdırılmaması gibi birçok konuda çevre bilinci adına vatandaşlarımız her konuda bilgilendirildi.

Ayrıca ilçemiz sınırları içerisinde bulunan işyeri, okul ve kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri üzerine geri dönüşüm kutuları imkânlar ölçüsünde dağıtılmaktadır.