24.5.2017

Temiz Çevre Temiz Nusaybin

Belediyemiz, ilçemiz sınırları içerisindeki ilkokullarda çevre temizlik bilincinin oluşturulması kapsamında pilot olarak seçilen okullarda temizlik ve çevreyi koruma üzerine sunum verildi.

Pilot okul olarak seçilen 9 tane okulumuzda verilen sunum kapsamında; çevre kirliliği, hava kirliliği ve gürültü kirliliği gibi çeşitli konular üzerine bilinçlendirmeler yapıldı. Yapılan sunum sonunda hazırlanan bir animasyon karakterinin konuşması ve çeşitli eğitici videolar öğrencilerimize izletildi.

Eğitim semineri sonunda belirlediğimiz okullar içerisinde, ilkokul öğrencilerimize çevre kirliliği üzerine resim yarışması düzenlenmiş ve her bir okulda dereceye giren 1. ve 2. olan öğrencilerimize çeşitli hediyeler verilecektir. Her bir okuldan toplamda 1. olan 9 öğrencimize tablet bilgisayar,  2.olan 9 öğrencimize ise kırtasiye seti hediye edilecektir.

Çevre temizliğine verilen önemi başta öğrencilerimize, genç bireylere ve nihayet tüm vatandaşlarımıza aşılamayı hedefliyor ve bu bağlamda hizmetlerimiz devam edecektir.