11.10.2017

Uçan Kütüphane, Nusaybin-Kocaeli Kardeşlik Parkına Taşındı

Belediyemizin Kadın ve Aile Hizmetleri Birimi, Her Yerde Sanat Derneği ile Uluslararası Gönüllüler, ortaklaşa başlatmış olduğu "Uçan Kütüphane" Nusaybin-Kocaeli Kardeşlik Parkında etkinliklerine başladı.

Belediyemizin Kadın ve Aile Hizmetleri Birimi, Her Yerde Sanat Derneğinin ile Uluslararası Gönüllüler ortaklaşa başlatmış olduğu "Uçan Kütüphane" Nusaybin-Kocaeli Kardeşlik Parkında etkinliklerine başladı. Mitanni Kültür Merkezinden Nusaybin-Kocaeli Kardeşlik parkına taşınan ülkemiz çocuklarının yanı sıra Suriyeli çocuklara; el sanatları, Sirk Gösterimi, filmler, kültürel ve sanatsal oyunlar, eğitsel etkinlikler öğreten “Uçan Kütüphane”  ilçemizde hizmet vermeye devam ediyor.

Her Yerde Sanat Derneği ile Uluslararası Gönüllüler tarafından hayata geçirilen “Uçan Kütüphane”, bu proje ve festivaller sayesinde yerel ve göçmen birçok çocuk ve genç eğitimler sanat atölyeleri ve projelerde gönüllü çalışma imkânı bularak kendini geliştirmektedir. Travmaları ile mücadele etme, ayrımcılıkla mücadele gibi birçok olumlu davranış edinmektedir.  Proje büyük bir çaba, teknik çalışma ve üstünlük gerektiren tüm sosyal etkinlikler ile gönüllü olarak yürütülmektedir. Çocuklara kitapları, el sanatlarını, sirki, filmleri, oyunları, eğitsel etkinlikleri ve daha fazlasını da yanında taşıyor. Sadece bunlar da değil, Uçan Kütüphane aynı zamanda umut, güvenli alan, arkadaşlık ve sevgi de taşıyor. Bölgedeki çocukların eğitimlerine, hayal güçlerine ve mutluluklarına adanmıştır.

8 Mart Mahallesi, Nusaybin –Kocaeli Kardeşlik Parkına Tüm Çocuklarımızı eğlenceli, eğitici eğitimlere bekliyoruz.

Eğitim Programları şöyle :
- Haftada 4 gün bölge çocuklarına sirk eğitimi,
- Yaratıcı dersler - el sanatları, tiyatro, görsel-işitsel projeler,
- Fiziksel aktiviteler - sirk dersleri - takım oyunları- masa oyunları,

-Uçan Kütüphane Türkçe, Arapça ile Kürtçe dillerinde yaratıcı okuma,

-Dönem sonu oyun gösterileri.

Başvurularımız öğrenci ve eğitmenler olmak üzere gönüllülük esas alınarak eğitim/etkinliklere katılacaktır.