2.3.2017

YGS Öncesi Moral ve Motivasyon Paneli Düzenledik

Belediyemiz, YGS’ ye hazırlık amacıyla ilçemizde bulunan 12. Sınıf öğrencilerine yönelik moral ve motivasyon paneli düzenledi.

Belediyemizin düzenlemiş olduğu panele Mardin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Psikolog-mesleki eğitimciler Emre Deryaoğlu ile Ruken Doğan Gözüoğlu, Süleyman Bölünmez Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Şeyhmus Turgut ve Belediyemizin Sosyal Hizmet Uzmanı Mihriban Yıldız katılarak öğrencilerle soru-cevap tekniğine dayanan bir konuşma yaptılar. Panelin içeriğinde ise kaygı nedir, nedenleri nelerdir, sınav kaygısının belirtileri nedir ve onlarla nasıl başa çıkılır, sınav kaygısını azaltmak için neler yapılabilir gibi sorulara cevap verilerek öğrencilerin başka sorularına da cevap oldular.

Panel sonunda öğrenciler bizzat kişisel sorunları için eğitimcilere danıştı ve panel, eğitimciler ile öğrencilerin birlikte fotoğraf çekilmesiyle son buldu.