11.4.2017

Zabıta Ekiplerimizce Kasap Denetimleri Yapıldı

Belediyemize bağlı Zabıta Müdürlüğü ile İlçemiz Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden ve Mardin Büyükşehir Belediyesi’nden oluşan ekipler, kasapları denetledi.

Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ile İlçemiz Gıda Tarım  ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden ve Mardin Büyükşehir Belediyesi’nden oluşan ekipler denetimlerde, satış yapılan yerlerin hijyen durumunu, çalışanların kurallara uyup uymadığını, ürünlerin muhafaza şekilleri ile satış koşullarını kontrol etti. Büyük bir titizlikle gerçekleştirilen denetimlerimizde satışa sunulan ve saklanan gıda ürünlerinde uygunsuz koşullarda kesim yapan bazı işyerlerine uyarılarda bulunularak bir dahaki sefere aynı uyarılara rağmen kurallara uymamayı sürdürenlere cezai işlem uygulanacağı söylendi. Ayrıca Zabıta ekiplerimiz denetimleri sırasında mezbahane tesislerinin tekrar faaliyete girdiğini ve artık burada kesim yapılacağını belirtti.

Belediyemiz tarafından denetimler ara vermeden devam edecektir.